ຮ້ອຍເຣື່ອງເມືອງລາວ, ຣວມເຣື່ອງກ່ຽວກັບລາວ ແລະເຣື່ອງທີ່ໜ້າສົນໃຈອື່ນໆໄວ້ໃຫ້ເປັນຮ້ອຍເປັນພວງ.
05 June 2011
ຄຸນປະໂຫຍດຂອງໝາກພິກ
- ນັກໂພຊະນາການຢືນຢັນວ່າ ໝາກພິກ ເປັນພືດທີ່ມີປະໂຫຍດຈິງແທ້ ເພາະຄວາມເຜັດຂອງໝາກພິກນັ້ນມັນມາຈາກສານແຄັບໄຊຊິນ ແລະໃນຂອງ ມັນກໍ່ມີວິຕາມີນ ເອ, ຊີ, ແຄລຊຽມ ແລະທາດເຫຼັກອີກດ້ວຍ,
- ໝາກພິກ ເຊິ່ງມີຖິ່ນກຳເນີດ ໃນທະວີບອາເມຣິກາໃຕ້ ມີຄົນຕ່າງນຳເຂົ້າມາໃນຂົງເຂດອາຊີແຕ່ດົນນານແລ້ວ, ຫຼັກຖານນີ້ ເປັນການຢືນຍັນຈາກຕ່າງປະເທດ ແຕ່ໃນ ປີ ໒໐໐໙ ທີ່ຜ່ານ, ມີການຢືນຢັນຈາກຫຼາຍຝ່າຍວ່າ ມີຕົ້ນໝາກພິກໃຫຍ່ທີ່ສະໜາມກີລາແຫ່ງຊາດ ຫຼັກ ໑໖ (ສະໜາມກິລາຊີເກມ) ແຕ່ວ່າທາງຜູ້ກໍ່ສ້າງສະໜາມກິລານັ້ນໄດ້ທໍາການປໍ້າຖິ້ມ, ເລື່ອງນີ້ ມີການໄປສອບຖາມກັບຄົນທ້ອງຖິ່ນນັ້ນ ຢັ້ງຢືນວ່າມີຕົ້ນ ໝາກພິກໃຫຍ່ແທ້ໆ ດຽວນີ້ບໍ່ເຫັນ, ທ່ານອາຈານສະຖິດ (ອາຈານສອນທີ່ມະຫາວິທະຍາໄລແຫ່ງຊາດ ດົງໂດກ, ຢູ່ບ້ານໄຊ) ໃຫ້ການວ່າ ເຫັນເຂົາໃນມັນມາໃຫ້ຢູ່, ຫາກເປັນເຊັ່ນນັ້ນຈິງ ກໍເປັນໜ້າເສັຍດາຍຫຼັກຖານປະຫວັດສາດທີ່ສໍາຄັນສິ້ນໜຶ່ງ ເພາະສະຖານທີ່ນັ້ນ ເປັນບ້ານບູຮານກ່ອນປະຫວັດສາດ ຕົ້ນໝາກພິກອາດມີຢູ່ອາຊີ ທີ່ລາວກ່ອນແລ້ວ.
- ໝາກພິກ ນັບທັງໝາກພິກຂີ້ຫນູ, ມີປະໂຫຍດຫຼາຍທີ່ສຸດ ເຊິ່ງບໍ່ພຽງແຕ່ໃຫ້ຄວາມເຜັດຢ່າງດຽວ, ມັນຍັງເພີ່ມສານແຫ່ງຄວາມສຸກ “ເອັນໂດຣຟີນ” ໃຫ້ແກ່ຜູ້ທີ່ມັກກິນເຜັດ. ນອກນັ້ນຍັງບັນເທົາອາການເຈັບປວດ, ໄຂ້ຫວັດ, ລົດຜ່ອນການມີນ້ຳມູກ. ຂະນະດຽວກັນຍັງສາມາດລະລາຍຂີ້ກະເທີ່ ນຳອີກ. ສຳລັບຄົນທີ່ມີອາການຫອບຫືດ, ກິນໝາກພິກແລ້ວຈະດີຫລາຍ ເພາະຈະເຮັດໃຫ້ຫຼອດລົມຂະຫຍາຍຕົວໄດ້ດີ ແລະ ບໍ່ຫົດ-ເຄັ່ງ. ດັ່ງນັ້ນ, ຜູ້ໃດເປັນພະຍາດຫອບຫືດ, ມີອາການພູມແພ້ຕ້ອງ ຈຳເປັນຮັບປະທານອາຫານທີ່ມີສ່ວນປະກແບດ້ວຍໝາກພິກເປັນປະຈຳຈະດີຂຶ້ນ.
- ໝາກພິກ ຍັງສາມາດລົດຜ່ອນປະລິມານ ຄໍເຣດສະເຕີຣອລໄດ້ອີກ ຈາກການ ວິໄຈ ຂອງນັກວິທະຍາສາດ ເຫັນວ່າຫມາກພິກສາມາດເພິ່ມອຸນຫະພູມໃນຮ່າງກາຍຂອງຄົນເຮົາ, ມີປະໂຫຍດໃນ ການຄວບຄຸມນ້ຳໜັກ. ເມື່ອກິນໝາກພິກ ຈະບໍ່ເຮັດໃຫ້ຄົນເຮົາຮູ້ສຶກຢາກຂອງຫວານ, ຂະນະດຽວກັນກໍຍັງສາມາດລົດຜ່ອນຄວາມສ່ຽງໃນການເກີດໂຣກມະເຮັງອີກດ້ວຍ.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment